Cría de irish Wolfhound - Cabrasfigas
historia de  irishwolfhound

IRSK ULVEHUNDS HISTORIE


Fra gamle tider, greske og romerske forfattere har alltid beskrevet Celtic hunder veldig godt egnet for jakt og kamp.
I det andre århundre f. Kr, den greske Flavius Arrianus gjennomførte en detaljert beskrivelse av den Keltiske greyhound.

I 391 f.Kr. konsulen Quintus Aurelius tok de første syv Irske hundene, som en gave, til Roma, som var sannsynligvis irske ulvehunder.

irish W. entre flores


I løpet av det tiende århundre e.Kr. ble det lest i et notat etter et tyvegods fra vikingene at " Til Gustav Olaffson tilsvarer det en hund like stor som en person."
Helt til her har historien til den irske ulvehunden, legenden i Irland, basert seg på folkelige myter, legender og sagaer, som også knyttes til gudene som kalles Fomors,og alt dette regnes som en introduksjon til disse hundene.

 irish Wolfhound tamaño - Cabrasfigas

Og det blir fortalt mange historier om Tuatha De Danann (Stammen av gudinnen Danu), fortellinger om en familie av guddommer som bodde sammen med sine store hunder ca 3200 f.Kr.
Uansett, historien om disse hundene er dokumentert helt fra det første århundre f.Kr. og er forbindet med historien om helten Culann og Cu-Culainn.
Dermed blander historie og legende seg, gjennom muntlige historier, dikt som for eksempel dikteren Oisin, som nevner tre hundre av disse
hundene i mange av sine vers som beskriver kampene mellom helten Finn og
"The Fenians", geografiske referanser som Sliabh da Chon (som betyr: the hill of the two hounds) og historier som er knyttet til San Patricio. Slik har vi fått kunnskap om opprettelsen av den autentiske Celtic hunden.

cachorro de irish Wolfhound - Cabrasfigas

Fra det niende århundre e.Kr. Etter de danske folks kontakt med disse
landområder, imponert av de irske hundene, kom de til det skandinavisk folklore.
De første kristne irer oppgir disse hundene i den irske Book of Kells etc etc, etter dette, i de mer moderne tid, kongelige og adelen søkte denne hundens selskap og slik ble de ansett som en kongelig gave.

 

 
© www.elgalgoirlandes.com . Todos los derechos reservados